måndag 4 januari 2010

FRÅN HBG TILL STHLM



Med inspiration från en viss "SanDiego-bo" tänkte även jag och E dokumentera vårt nya och förändrade vardagsliv. Som många av er vet lämnar vi småstaden för huvudstaden och ni är alla välkomna att följa med på detta äventyr. Lördagen den 9:e januari gick flyttlasset från Öfvre till Gullmarsplan, Sthlm.

Bilen är fullpackad till sista centimeter. Allt vi behöver för att överleva 3 månader i en andrahandslägenhet på Gullmarsvägen 8. Men vad har vi egentligen med oss?? Trodde vi lämnat det mesta välpacketerade och organiserade i flyttlådor på vinden. Vi lämnar HBG en solig dag med några (eller ganska många) tårstänk i ögonen och med bästa tänkbara vägunderlag...eller inte!! Men Erik tyckte att turen till Stockholm var fantastisk och ville nästan ändra rutten och dra kosan raka vägen till Sälen. Man kan säga att det är tvära kast mellan oss och vara SanDiegoFriends i värmen.

Väl uppe fick jag äntligen se knarkarkvarten vi skulle bo i under de kommande månaderna. Erik hade överdrivit lite så att mina förväntningar inte skulle vara allt för stora. Men en haltande, kort ecuadorian kom och öppnade dörren till en riktig ungkarlslya med svarta skinnsoffor och mycket mycket teknik. Men det var rent och fräscht...så jag måste säga att Erik gjort en bra jobb. Dessutom finns T-banan endast ett stenkast från huset. Underbart för en bekväm skåning.

När vi gjort en snabb installering av våra prylar bar det av till Fridhemsplan och hem till Olle och Eufemia på "Välkommen till Stockholmsmiddag", även Johan, Arvid och Sara var där. 3-rätters, mycket vitt vin och skratt gjorde det "svåra avskedet och Stockholmsanländande" mycket kul och välkomnande. Härligt! Dagen därpå vankade det brunch hos Hanna och Nicke (Eriks kusin och respektive) i Nacka. Där möttes hela familjen Blomqvist och Skarlöv/Ström vars gemensamma nämnare är mammorna Inko och Gitta (tvillingsystrar). Det var god mat, mycket stoj och stimm samt en hel del snack om det nyförlovade paret och Made in Sweden.

På söndagskvällen fick jag lite ont i magen. Erik skulle ner till Skåne igen på utbildning och lämna mig helt ensam i storstaden en hel vecka. Men som en räddare i nöden budade Hanna Olsson in en resa på Tradera och kom på ett glatt spontanbesök. Härligt! Nu börjar Stockholmslivet! Häng med!

Kram Carro&Erik (+Hanna)